Hur gör man fransk bröd i 5 steg?


Som amatörlingvist vill jag förresten påpeka att ordet “charlatan” inte är franskt, precis som fransk toast, pommes frites och fransk silkespaj. Det här klassiska franskbrödet är ett recept som jag absolut älskar att göra – särskilt på en lat helgmorgon. Lägg dem i pannan och stek dem på båda sidor tills de är gyllene. Jag gjorde mig besväret att baka challah igår med det specifika syftet att göra French toast till mors dag, så jag ville inte att min äggblandning skulle göra mig besviken, och det gjorde den absolut inte.

Men den värsta franskbrödssynden av alla, enligt min mening, är situationen med äggröra på kanten av brödet.

Vad består franskbrödsdeg av?

När du sedan tillagar den kokar ägget på kanten snabbare än vad rostbrödet kokar, vilket gör att du får äggröra på kanten. Det här klassiska franskbrödet är ett recept som jag absolut älskar att göra – särskilt på en lat helgmorgon. Jag älskar verkligen franskbröd som har gjorts med tung grädde, men det går alldeles utmärkt att göra det med vilken mjölk jag än har i kylskåpet också. Det här klassiska receptet på french toast är enkelt, använder enkla ingredienser från skafferiet och har en hemlig ingrediens som gör en tjockare smet med kanelsockersmak som verkligen skiljer den åt.

Hur länge låter du franskt bröd ligga i blöt?

Att göra French toast handlar egentligen om brödet och att hitta rätt konsistens för att undvika att det blir geggigt. Vi rekommenderar en 90-sekunders blötläggning på varje sida – ta sedan bort skivorna till ett fat för att vila tills du är redo att börja steka. Sätt tillbaka pannan på glöden, tillsätt 1 matsked smör och stek den andra omgången franskbröd på samma sätt som beskrivits ovan. Det här är en rejäl uppgradering av grillad ost, med en hemlagad chutney av mynta och koriander och en rejäl kick av chili.

Vad är förhållandet mellan ägg och mjölk i franskbröd?

Det innebär också att ägg- och mjölkblandningen har större förmåga att svampa upp och att varje skiva innehåller mer godhet. Det visar sig att när man toppar den med sirap så smälter det sötaste franskbrödet bäst ihop med det, eftersom mindre socker och kontrasten mellan sirap och bröd bara är obehaglig. Jag har också använt kondenserad mjölk och ägg på burk för att göra den flytande blandningen och det ger en mer vaniljsåsliknande känsla till rostat bröd och jag lägger också kanel i mjölk-äggblandningen och rör om. Ett vitt pullmanbröd med tät smulning är en klassiker för french toast, men för en extra dos av fyllighet fungerar en äggfylld challah eller brioche också utmärkt.

References: