7 sätt att bli av med överdriven blyghet


woman covering mouth with sweater

Blyghet är en känsla av förlägenhet eller oro som vissa människor upplever när de kommunicerar, och till och med bara när de fysiskt närmar sig andra människor. Det är en reaktion på rädsla. Forskning visar att även om blyghet är förknippad med den fysiska strukturen hos människors hjärnor, påverkas den också starkt av uppfostran och livserfarenhet.

Till skillnad från introverts, som helt enkelt inte behöver kommunicera med andra människor, vill blyga människor kommunicera, men vet inte hur, eller kan inte övervinna den ångest som uppstår vid kommunikation. Vissa hittar en väg ut ur situationen genom nya nätcasinon. Moderna onlinespelklubbar samlar tusentals användare, med vilka du kan kommunicera direkt.

Blyga människor har ofta låg självkänsla, rädsla för avslag, och de känner ofta en skarp känsla av oro. Detta hindrar dem från att utveckla nya relationer.

Hur man övervinner blyghet

Även om det verkar som om det inte finns något sätt att sluta vara blyg, finns det några strategier som du kan använda för att förbättra ditt liv. Här är de mest rekommenderade:

Acceptera dig själv för den du är

När en person börjar inse att han är blyg, upphör det att vara tabu. Således får han möjlighet att leta efter en lösning på sitt problem. Att förneka själva problemet hjälper inte att övervinna rädsla och obehag.

Rädsla förlamar och hindrar någon från att ta risker. När människor slutar göra något, till exempel av rädsla för att göra ett misstag eller av rädsla för att göra någon besviken, slutar de ens försöka. När en person inte försöker gör han inte misstag och utvecklas därför inte.

Tvinga dig själv

Det första en person börjar göra när han står inför svårigheter är att sluta arbeta med vad som leder honom till dessa svårigheter. Men i själva verket är detta en skadlig attityd som gör att skam kan ta över hela ditt liv. Att göra ett åtagande är det perfekta sättet att gradvis hantera ditt problem. Även om det är obehagligt först, försök att tvinga dig själv att uppnå målet. Tro mig, varje okänd situation orsakar obehag. Sluta inte göra vad du vill göra.

Vänd blyghet till din fördel

De flesta ser att det finns en blyg person i sin miljö. När någon inser att de har att göra med en sådan person tenderar de att visa empati för att förstå svårigheterna hos denna person. Försök därför att inte tänka för mycket på ditt problem.

Kliv ut ur din komfortzon

Det är uppenbart att blyga människor undviker offentliga sammankomster av rädsla för att vara i en besvärlig position. Men faktum är att när en person tvingar sig att lämna sin komfortzon börjar han kämpa med sina problem. Gradvis börjar blyghet minska och möta nya situationer, varje gång det blir lättare.

Lär dig ett främmande språk

Vi pratar om offline-klasser i en grupp. När människor i klassrummet lär sig ett nytt främmande språk (särskilt om det är deras första främmande språk) känner alla omkring dem på samma sätt, oavsett om de är blyga eller inte. Att veta att den andra personen också är obekväm kan vara en bra strategi för att börja övervinna din blyghet.

Simulera olika situationer

Faktum är att när du kommunicerar med människor kommer ingen att slå dig och du måste försöka hårt för att få kommunikationen att gå enligt ett extremt negativt scenario. Och i värsta fall är det extremt sällsynt att något riktigt dåligt händer (till exempel att efter att ha pratat med chefen kommer du omedelbart att sparkas från ditt jobb).

Spela därför ett spel där du simulerar alla möjliga situationer som du kan stöta på. Och börja sedan agera.

Respektera dig själv

Det faktum att extroverts är högt värderade i samhället, som är mycket lätta att kommunicera med, betyder inte alls att du är en underlägsen person. Du har dina fördelar, som du också kan använda. Till exempel är blyga människor vanligtvis mer uppmärksamma, de har bättre utvecklad empati: allt detta uppskattas också av samhället.