HomeBloggA university grammar of english with a swedish perspective

A university grammar of english with a swedish perspective

Introduktion till “A University Grammar of English with a Swedish Perspective”

Låt mig presentera er för den omtalade boken: “A University Grammar of English with a Swedish Perspective”. Denna bok är unik på sättet den lägger fram den engelska grammatiken med ett specifikt svenskt perspektiv. Men varför är detta så viktigt? Jo, eftersom engelska är ett viktigt språk att behärska, kan vi svenskar dra nytta av en bok som tar hänsyn till de särskilda utmaningar vi möter när vi lär oss detta globala språk.

Innehåll och struktur

Boken täcker grammatiken grundligt och innehåller följande kapitel:

  • Morfologi och syntax
  • Ordklasser
  • Satsdelar och meningsbyggnad
  • Ljudlära och stavning
  • Ord- och frasbildning
Kapitel Innehåll Antal sidor
1 Morfologi och syntax 50
2 Ordklasser 60
3 Satsdelar och meningsbyggnad 70
4 Ljudlära och stavning 40
5 Ord- och frasbildning 55

Varför välja denna bok?

Så varför ska du som svensktalande student eller lärare välja just “A University Grammar of English with a Swedish Perspective”? För det första är boken skräddarsydd för att passa svenskar som lär sig engelska. Boken tar upp och förklarar de engelska grammatiska reglerna som ofta är svåra och förvirrande för svenskar. För det andra är den lättillgänglig och engagerande, vilket gör den perfekt för studenter på alla nivåer. Sist men inte minst, innehåller boken användbara exempel och övningar som är relevanta för svensktalande studenter.

Slutsats

Om du är svensk och vill fördjupa dig i den engelska grammatiken, så är “A University Grammar of English with a Swedish Perspective” boken för dig. Med en struktur och innehåll som passar svenskas behov, kan boken fungera som en ovärderlig resurs i din engelskastudier. Lycka till på din resa mot att behärska engelska grammatiken!

Relaterade artiklar