Home Blogg Andreas Gran – inte bara pojkvän

Andreas Gran – inte bara pojkvän

0
Andreas Gran – inte bara pojkvän

Andreas Gran har sedan oktober 2021 ofta synts i media. Det var nämligen då som artisten Viktor Frisk tillkännagav att Andreas är hans nya stora kärlek. Men Andreas är även känd för andra saker, faktum är att han också har en lång och framgångsrik karriär som kläddesigner, just nu hos Björn Borg.

Fakta om Andreas Gran:

Hur gammal är Andreas Gran?Han är 44 år.
Vem är Andreas Gran tillsammans med?Han är förlovad med sambon Viktor Frisk.
Var bor Andreas Gran?Han bor i lägenhet på 27:e våningen i Norra tornet, Stockholm
Vad jobbar Andreas Gran med?Han är anställd som Creative Director på varumärket Björn Borg. Tidigare jobbade han som chefsdesigner på Tiger of Sweden.

Andreas Gran längtar efter barn

När Andreas Gran träffade Viktor så klickade det omedelbart. Kärleken började spira på en gräsmatta där Viktor svimfärdig tvingats lägga sig ner, sjuk av pollenallergi. Då föll jag också, sägen Andreas Gran skämtsamt i intervjuer. Efter några månader tillsammans friade Viktor till Andreas och nu planeras giftermål.

Viktor Frisk var tidigare en del av den framgångsrika duon Samir och Viktor, men är för närvarande soloartist. Andreas och Viktor är överens om att de gärna vill ha barn. I en intervju i tidningen QX påpekar Andreas att det dessutom är bråttom att skaffa barn på grund av hans ålder. Hur det ska gå till har paret i nuläget ingen plan för men säger att det ska bli en intressant process.

Ingen av dem är bekymrad över att åldersskillnaden mellan dem är 17 år, för som de säger är ålder bara en siffra.

Andreas Gran har många järn i elden

Paret har många gemensamma intressen. Bägge gillar att träna på gym och tillsammans driver de en YouTube-kanal som för närvarande har 42 5000 följare. I de olika avsnitten inreder de tillsammans den lyxiga lägenheten de köpt. Den har två terrasser och är belägen högt upp i en av Stockholms nybyggda och spektakulära skyskrapor. Men på YouTube delar de också med sig av personliga erfarenheter, som till exempel hur det är att komma ut som gay.

Även på Instagram är Andreas Gran väldigt aktiv och har ett stort konto med 11k följare. Där kan man få inblick både i hans vardagsliv med hundpromenader och mys i soffan, och också  i semesterresor och fester.

Andreas Gran – en man med stil

Andreas har ett stort klädintresse och började jobba som stylist redan vid 18 års ålder. Sedan dess har hans karriär varit väldigt framgångsrik. Han har bland annat varit chefsdesigner på Tiger of Sweden. Numera är han dock anställd på varumärket Björn Borg. 

2020 kom hans första egna kollektion på märket. Hans signum som designer är minimalism och funktion som tar avstamp i tidlöst mode. Han strävar efter att hitta nya, smarta designlösningar för att underlätta träning men tycker också det är viktigt att värna om varumärket Björn Borgs arv. Redan 2016 utsågs han till en av Sveriges bäst klädda män av tidningen Café.

Kändisar med snarlika namn

Slinter man lite på tangenterna när man googlar Andreas Gran så finns det många kända personer med snarlika namn. Till exempel:

  • Andrea Gran Berild som är en norsk kvinnlig fotbollsspelare född -92. Hon spelar forward, är för tillfället utan klubb med tillhörde senast Kolbotn.
  • Andreas “Granen” Granqvist  är en annan fotbollsspelare som var Sveriges lagkapten mellan åren 2016 och 2021. Hans personliga autograf i form av en snabbt tecknad julgran gjorde sådan succé att vissa fans gjorde tatueringar av den.
  • Andreas Grahn är en YouTube-kändis som tillsammans med Adrian och Walter Tischkewitz driver en humorkanal. DunderHumor kallar de sig för och har över en kvarts miljon prenumeranter. De har även gett ut en bok, “Dunderguiden till YouTube”, där man får tips om hur man blir en framgångsrik Youtuber.
  • Andrea Duro är en spansk skådespelerska som bland annat medverkar i serien Gran hotel.
  • Andrea Badendyck är en norsk influencer, bloggare och modell.