Är roxette död?


Samma år spelade roxette in och släppte Almost Unreal , en låt som ursprungligen var tänkt för filmen Hocus Pocus med Bette Midler i huvudrollen. Samma år spelade Roxette in och släppte Almost Unreal , en låt som ursprungligen skulle ha spelats in i filmen Hocus Pocus med Bette Midler i huvudrollen. Gessle och de andra medlemmarna i Gyllene Tider (svenska för “Gyllene tider” eller “Gyllene ålder”) valde titeln på en dr 1975. Enligt Gessle var gruppens första engelskspråkiga utgivning ett svar på det intresse som uttrycktes av EMI:s amerikanska bolag Capitol Records.

Capitol tog sex av spåren och släppte en EP-skiva (Extended Play) i USA med en förkortad titel, Heartland, men bolaget insisterade på ett annat namn för bandet.

Vilket land kommer Roxette från?

Roxette kommer från Halmstad i Sverige och träffades första gången i slutet av 1970-talet, när Fredriksson var medlem i popgruppen Strul & Ma Mas Barn och Gessle spelade med Gyllene Tider, en av Sveriges största grupper. Hon spelade med två band, punkgruppen Strul och new wave-duon MaMas Barn, och släppte två eklektiska soloalbum, 1984 och 1986, innan hon slog sig samman med Mr. När hitmaskinen fick slut på bensin återupptog Fredriksson sin solokarriär, samtidigt som hon fortfarande arbetade med Gessle på enstaka Roxette-utgåvor. Bara några veckor senare hade hon samlat tillräckligt med kraft för att spela in sång på Roxettes kommande singel “Opportunity Nox”.

Hur fick Roxette sitt namn?

Namnet antogs ursprungligen av Gessles första framgångsrika grupp, Gyllene Tider, när de bestämde sig för att satsa på internationell framgång och någon påpekade att deras namn inte direkt skulle väcka intresse i den engelskspråkiga världen. Som RoxetteBlog berättar har Gessle varit gift med en kvinna som heter Åsa Gessle, som arbetar inom resebranschen, i ett kvarts sekel. Roxette, Sveriges första popexport på 90-talet med den slående bilden och den catchiga blandningen av pop och rock, består av marie fredriksson (född 30 maj 1958 Sverige) och Per Gessle (född 12 januari 1959, Halmstad, Sverige). Innan de gick samman för att bilda Roxette var Marie Fredriksson och Per Gessle redan etablerade och framgångsrika artister i Sverige.

References: