Home Blogg Bästa tipsen för en lyckad möhippa

Bästa tipsen för en lyckad möhippa

0
Bästa tipsen för en lyckad möhippa
Om någon i din närmsta vänkrets snart ska gifta sig är det läge att du och eventuellt fler av brudens bästa vänner börjar att planera en möhippa. På möhippan.se kan du läsa mer om vad en möhippa innebär. I den här artikeln kan du läsa mer om hur du kan gå tillväga för att fixa en riktigt lyckad möhippa som bruden och ni i sällskapet ska bära med er för resten av livet.

 

Planering

För att möhippan ska bli lyckad krävs det en hel del planering. Därför ska du se till att försöka börja planera möhippan så snart som möjligt. Det är för att alla i sällskapet ska ha möjlighet att delta och för att du och de andra arrangörerna ska få bra marginal att införskaffa det ni behöver och boka eventuella aktiviteter.

Utgå från bruden

Det finns en mängd olika aktiviteter ni kan ägna er åt på möhippan. En viktig ingrediens för en lyckad möhippa är att bruden ska tycka att det är roligt. Det kan vara en bra idé att fråga bruden hur hon vill ha det. På så sätt får du ett bra hum om hur hum tänker sig att möhippan ska vara. Därefter kan du planera aktiviteter efter vad hon gillar och skulle uppskatta. En del föredrar fest och äventyr medan andra föredrar att gå på spa. Förr i världen innebar en möhippa att bruden fick uppdrag och ibland kunde de vara förnedrande. Därför är det viktigt att bruden, och deltagarna har kul. Den ska inte kännas jobbig.

Aktiviteter på möhippa

Det finns otroligt många aktiviteter ni kan ägna er åt. Här nedan får du några exempel på olika varianter av aktiviteter ni kan överväga att ha på möhippan:

  • Gå på spa
  • Prova på att dreja
  • Spela paintball
  • Kör fyrhjuling
  • Spela padel
  • Gå på vin eller ölprovning
  • Sjung karaoke
  • Gå på ett zumbapass
  • Prova på pole dancing
  • Gå en äventyrsbana

Lekar för möhippa

För att lätta upp stämningen ytterligare kan det vara kul med lekar mellan aktiviteterna. Det finns flera möhippa lekar ni kan testa. Här nedan får du några exempel:

Frågesport om bruden

Eftersom möhippa innebär att bruden ska vara i fokus så är det inte mer än rätt att ha en frågesport om bruden. Det kan även vara kul att låta bruden svara på frågor om brudgummen.

15-sekunders leken

Beroende på hur många deltagare det är och hur väl alla känner varandra så kan det vara en bra idé att presentera alla. Men det ska ni givetvis låta bruden göra genom 15-sekunders leken där bruden får 15 sekunder på sig att berätta om alla deltagare.

Bubbel pong

På möhippor är det vanligt att det dricks en hel del prosecco, champagne eller mousserande vin. Därför är det passande att ni kör bubbel pong vilket är beer pong fast med valfri bubblande dryck i glasen.

Dansstopp

En lek som alltid funkar oavsett ålder och sällskap är dansstopp vilket går ut på att ni spelar musik, dansar och när musiken tystnar måste alla frysa. Den som rör på sig åker ut ur tävlingen.

Dekoration

Det finns massor av fina dekorationer ni kan pynta med för att göra lokalen eller rummet till en riktig möhippa. Några exempel på festdekorationer är ballongbågar, vimplar, konfetti och annat fint pynt som gör att ni kommer i stämning.

Dokumentation

Sist men inte minst är det viktigt att ni ser till att allt på möhippan dokumenteras. Det är för att bruden och ni deltagare ska kunna se tillbaka på era roliga och fina minnen från dagen. Det kan också vara roligt för bruden att visa för brudgummen och familjen hur kul ni hade det. Därför ska du uppmuntra alla till att ta bilder och filma.