Home Finance Detta kan man få ut av att använda ett kreditkort

Detta kan man få ut av att använda ett kreditkort

0
Detta kan man få ut av att använda ett kreditkort

Om du går och funderar på ett kreditkort så är du långt ifrån ensam. Kreditkort blir allt vanligare i Sverige och numera så finns det en uppsjö av olika kreditföretag som man kan välja att vända sig till om man är intresserad av att få tillgång till möjligheten att handla på kredit. 

Det finns en lång rad olika fördelar med att använda sig av ett kreditkort, både uppenbara och mer indirekta saker. I den här texten kommer du att kunna ta del av en snabb guide som kan agera som en grund att stå på när det kommer till kreditkort och kan förhoppningsvis hjälpa dig att fatta ett mer informerat beslut kring huruvida ett kreditkort är någonting för dig. 

Samla poäng med kreditkort

Att samla poäng är en utav de största fördelarna och förmånerna som man får med ett kreditkort. Genom att sköta alla sina inköp med hjälp av ett kort som är kopplat till ett flygbolag eller dagligvarubutik så kan man sedan använda dessa poäng för att spara pengar i det långa loppet.

Här finns det många olika val att göra och du kommer med största sannolikhet inte ha svårt att hitta ett poängsystem som tilltalar dig. 

Samla poäng med kreditkort

Cashback 

Men som om poängen inte vore nog så är det också väldigt vanligt att man får ta emot någonting som kallas för cashback. Precis som namnet gör gällande så rör detta sig helt enkelt om att man får pengar tillbaka på allt som man köper. Även om detta inte rör sig om några monstersummor och det ofta ligger på runt 0.5% så blir detta ändå rätt stora pengar i det långa loppet och oavsett hur mycket man sparar in med hjälp av cashback så är det ändå pengar som man hade gjort av med oavsett. 

Resa med ett kreditkort

Res med ett kreditkort

Resor och kreditkort går ihop som lera och långhalm på grund av två stora anledningar. Den första är att det med hjälp av ett kreditkort går att göra köp utomlands utan att man behöver betala en valutaväxlingsavgift, någonting som kan hjälpa till med att spara en hel del pengar i det långa loppet.

Dessutom så får man ofta också ta del av en reseförsäkring som gör att man kan få tillbaka pengar om man skulle bli allvarligt sjuk eller om någonting skulle gå fel under resans gång. Läs mer här om kreditkort med reseförsäkringar och få en överblick kring vilka olika alternativ man har att välja bland.

Möjlighet att köpa på avbetalning 

Detta är någonting som kan vara fantastiskt men som man måste hantera med försiktighet och ansvar. Så gott som alla kreditkort gör det möjligt att köpa saker på avbetalning, någonting som tilltalar många. Samtidigt så kan det vara väldigt lätt hänt att man faller ner i en skuldfälla om man inte har koll på hur mycket man spenderar varje månad. Se därför till att du är medveten kring din ekonomis gränser samt att du ser till att du har möjlighet att betala av fakturan som kommer i slutet av varje månad.