Elevspel


År 2012 grundade Daniel Lind hemsidan Elevspel. Lind är en civilingenjör i datavetenskap och har mer än 15 års erfarenhet inom utbildningsrelaterad IT. Det är många av spelen som erbjuds på hemsidan som är skapade av arbetarna på Elevspel. Men det allra flesta spelen är gjorda av lärare eller pedagoger som valt att göra dem tillgängliga för alla på hemsidan. Idag används Elevspel som hjälp i undervisning i både svenska och utländska skolor.

Funktioner

Elevspel har flera funktioner för att hjälpa till att bidra till lärorikt och roligt lärande. Hos Elevspel kan du skapa egna spel både som lärare och elev. Du kan även ge uppdrag åt dina elever och ha en uppföljning på hur det gått för dem. För att motivera till mer lärande kan du samla medaljer och kunskapspoäng när du spelar på Elevspel. Det går även att skicka meddelanden till varandra och skapa olika klasser.

Skolämnen att spela inom

Elevspel erbjuder hela 26 olika skolämnen som du kan välja spel inom. Bland annat kan du hitta spel i följande ämnen:

  • Biologi
  • Geografi
  • Spanska
  • Religionskunskap

Beroende på vilket ämne det gäller har sidan olika många spel att erbjuda. Engelska, matematik och svenska är de ämnena som har flest spel att erbjuda.

Utbud av spel

Elevspel jobbar hårt med att göra lärandet roligt men ändå hålla det lärorikt. Sidan har därför tagit fram en rad spel inom de olika ämnena. Du kan bland annat spela hänga gubbe, ordjakt, minecraftmatte eller memory. Inom de flesta ämnena finns det flera olika spel du kan välja mellan för att enkelt hitta något som känns roligt för just dig.

Medlemskap

Som ny medlem på Elevspel får du automatiskt ett gratis konto. Du kan använda dig av hemsidan utan att betala men kommer då få ta del av annonser och reklam.

Vill du kan du välja att bli plusmedlem på Elevspel och slipper då bli störd av annonserna som finns på hemsidan. Det finns åtta olika medlemskap du kan välja mellan där skillnaden mellan medlemskapen är hur många elever som kan få tillgång till hemsida. Det minsta medlemskapet är för endast en elev medans det största medlemskapet är för hela 1 000 elever. Du kan använda plus medlemskapet både som förälder men också som lärare eller även som kommun. Alla medlemskaps som erbjuds är för 12 månader.

Som plus medlem får du även tillgång till en hel del funktioner och gratiskonton inte får. Bland annat får du tillgång till:

  • Skapa stora elevgrupper
  • Förhandsgranska spelnivåer
  • Skriva ut spel
  • Tillgång till plus.elevspel.se