Elsparkcykeln här för att stanna


Elsparkcykel

Man får tycka vad man vill om elsparkcyklar. En sak som dock är säker är att det är ett fordon som definitivt är här för att stanna. Den är långt ifrån lika krånglig som en cykeln och den är smidig att bara lyfta upp och ta in där du ska vara.

Vem har aldrig kommit ut på morgonen till ett fruset lås på en cykel, eller ännu värre att cykeln inte ens står kvar. Cykelstölder är jättevanligt i Sverige. Det gör det till en stor fördel med en elsparkcykel tack vare att den är så lätt att ta med sig.

Du har kanske funderat på att köpa en elsparkcykel själv. Fördelen med en elsparkcykel är att pendlingen till jobbet kommer att bli betydligt mycket smidigare. En nackdel kanske dock kan vara att den fått ett dåligt rykte på grund av att den nu går att hitta lite överallt. Oansvariga personer parkerar också ofta på fel ställe.

En sak du kan fråga dig själv om du funderar på ett köp av elscooter är hur seriös du ska vara med den Det finns idag mängder av olika modeller att välja på. Både i butik och online. Alla har ett styre och två hjul men när det kommer till prestanda och pris kan det vara stor skillnad. En viktig sak att hålla reda på är just hållbarheten. Då bör du fundera över hur mycket du ska använda den. Kommer du till exempel att använda den mest för åkning för ditt eget nöjes skull? Eller kommer den att vara ditt primära val i din färd till arbetet varje morgon? Om svaret är det senare behöver du verkligen se över olika test för att se hur väl de håller.

Test från Elsparkcykeln.se

Test från Elsparkcykeln.se

På grund av det stora utbudet kan det vara svårt att avgöra vilken som är den bästa elsparkcykeln. Här är några exempel från Elsparkcykel.se på olika typer indelat i olika prisklasser och de har elsparkcykel test. Den modell som fått bäst betyg är en variant i medelprisklassen.

Läs hela elsparkcykel testet här!

Bäst elscooter – Byggd som en bomb och snabb som en raket

Det världsberömda märket Kaabo erbjuder Kaabo Mantis 10 PRO+. 2021 fick den pris av Electric Scooter Guide med citatet att den var bombsäkert byggd och snabb som en raket.

Laddningstiden är mellan 3 till 6 timmar beroende på hur mycket den behövs fyllas på. Räckvidden ligger på 25-60 km och hjulstorleken är mellan 8.5”-10”. Kaabos Mantis 10 PRO+ är en elsparkcykel med bra betyg över hela brädet.

Priset för den här prisvinnande elscootern i elscooter test ligger på 20990 kronor.

Bra exempel från de lägre prisklasserna

I den lägre prisklassen på otroligt prisvärda 2395 kronor finner vi X-Pro eRide1. Denna elsparkcykel är lillebrorsan i eRide-familjen och är en bra allround-sparkcykel.Fungerar för att ta sig mellan jobb, skola, träningar och andraställen du behöver ta dig emellan när du inte har mycket tid.

Med den här fantastiska budgetsparkcykel kommer du mellan 15-25km med tre hastighetslägen.När du har kommit fram är den enkel att vika ihop och ta med sig in.

Laddningstiden är också en bra sak att väga in om du snabbt måste fylla på batteriet. Precis som alla andra kvalitetsmärken är den också utrustad med en ljus display och lyse för mörka höstkvällar.