Home Blogg Forsgrenska badet – mitt på Medborgarplatsen

Forsgrenska badet – mitt på Medborgarplatsen

0
Forsgrenska badet – mitt på Medborgarplatsen

Forsgrenska badet ligger perfekt placerat vid Medborgarplatsen. Nära till tunnelbana och pulserande stadsliv. Ett lättillgängligt bad som riktar sig till alla med eller utan handikapp. Här kan du simma när du vill, bada i torrbastu och gå på gym för att stärka dig. 

Snabbfakta om Forsgrenska badet

NamnForsgrenska badet
InriktningBadhus, simhall, bastu, träning 
VarStockholm, Söder, Medborgarplatsen 
TräningsformerGruppträning, gym, cykel, simning
BehandlingarIngår ej

Forsgrenska badet i Stockholm – så tar du dig dit


För att ta dig till Forsgrenska badet i Stockholm åker du lättast tunnelbana och går av vid Medborgarplatsen. Adressen är Medborgarplatsen 6, 118 26 Stockholm. Det går självklart att köra bil också men det är inte alltid lätt att få en P-plats i centrala Stockholm. Det kan bli stressande, speciellt om du har en tid att passa. 

Har du ett jobb du ska sköta på Forsgrenska badet kan man lugnt säga att du jobbar mitt i smeten. Det går i princip inte att komma närmare den innersta kärnan av Söder. Bor du nära kan du cykla hit och bor du lite längre bort kan det vara enkelt att komma till jobbet med buss eller T-bana. 

Forsgrenska badet – generösa öppettider

Det är få ställen som har så hög tillgänglighet som Forsgrenska badet när det gäller öppettider. Det är öppet varje dag förutom vid vissa speciella tillfällen då det pågår tävlingar eller turnéer. Håll utkik på badets hemsida där det finns information om dessa speciella dagar. Annars är det nedanstående som gäller:

Receptionen och gym håller öppet på samma tider:

 • Måndag till torsdag är det öppet 6.30 till 21.00
 • Fredagar är det 12.00 till 20.00
 • Lördagar 9.00 fram till klockan 20.00
 • Söndagar gäller 9.00 till 17.00

Simbassängens 25-meters bassäng håller öppet nästan samma tider. Det skiljer sig på onsdagar och fredagar då simhallen stängs ett par timmar före reception och gym.

Forsgrenska badet – finns det massage?


På Forsgrenska badet är de tänkt att du ska kunna njuta av att bada, träna och slappna av. Du kan delta i gruppträning, men det går inte att hitta någon form av information på nätet om huruvida det går att beställa massage. Vi får därför anta att det inte finns tillgängligt. 

Däremot är det anpassat så att alla med någon form av funktionshinder ska kunna använda platsen. En plats för alla medborgare på Medborgarplatsen mitt i centrum av Stockholm. Kan det bli bättre? Det som erbjuds är:

 • Simma själv i den trevliga 25-meters bassängen
 • Simskola, med olika svårighetsgrad
 • Gym, där du kan träna efter bästa förmåga
 • Gruppträning med olika svårighetsgrad
 • Cykla i cykelsalen
 • Bada i en eller flera torrbastur
 • Delta i aktiviteter

Forsgrenska badet och dess historia


Forsgrenska badet och dess historia, inkluderar den renovering som gjorts för att det ska vara en väl fungerande plats för alla. Frågan man då kunde ställa sig var: när öppnar Forsgrenska badet igen? Aldrig blir det så tydligt som vid en renovering hur mycket du längtar efter att gå dit. Eller hur? 

Själva byggnaden uppfördes med start 1936 och stod färdig 1939. Det var tänkt att den skulle förse alla Stockholms medborgare med diverse samlingslokaler, bibliotek och på toppen av allt ett bad. Det var tider då detta var av stor betydelse.