Home Blogg Kall sås till fisk turkisk yoghurt

Kall sås till fisk turkisk yoghurt

0
Kall sås till fisk turkisk yoghurt

Introduktion till Kall sås till fisk med Turkisk yoghurt

Kall sås till fisk och turkisk yoghurt är en underbar kombination som förhöjer smaken på dina fiskrätter. Det är enkelt att göra, och resultatet är en krämig, fräsch sås som kompletterar fisken perfekt. Låt oss dyka in i detta spännande recept och lär dig hur du kan förbättra dina fiskrätter på nolltid!

Ingredienser Mängd Info
Turkisk yoghurt 200 g Krämig, mild yoghurt
Gräslök En kruka Finklippta
Gräddfil 1 dl För extra krämighet
Dill En kruka Finklippta

Hur man gör kall sås till fisk med Turkisk yoghurt

Att göra kall sås till fisk med Turkisk yoghurt är verkligen lätt! Börja med att blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Tillsätt den turkiska yoghurten, gräddfilen, finklippt gräslök och dill. Du kan även tillsätta lite citronsaft för extra fräschör och nymald svartpeppar för smak.

Om du vill göra din sås ännu mer spännande kan du lägga till ytterligare ingredienser som kapris, rödlök eller krossade vitlöksklyftor. Det är bara din fantasi som sätter gränserna!

Tips för servering

Denna kalla sås smakar bäst när den får stå och dra till sig smakerna från örterna i några timmar. Så förbered den gärna i förväg och låt den stå i kylskåp innan du serverar den.

  • Till kallrökt lax eller gravad lax.
  • Till stekt eller grillad fisk som torsk, lax eller abborre.
  • Som en dipp till fiskpinnar eller räkor.

Glöm inte att smaka av såsen innan servering och tillsätt eventuellt mer salt, peppar eller citronsaft efter behov. Nu är du redo att imponera på dina gäster med denna underbart krämiga och smakrika kalla sås till fisk med turkisk yoghurt. Smaklig måltid!