Krämig ost och skinkpaj med crème fraiche


Introduktion till krämig ost och skinkpaj med crème fraiche

Vem älskar inte en välsmakande paj? Speciellt en krämig ost och skinkpaj med crème fraiche! Det kanske låter komplicerat, men det är faktiskt enkelt att göra. Följ receptet nedan och du kommer ha en smakrik paj att avnjuta med familj och vänner i nolltid. Låter det inte otroligt gott? Låt oss kika närmare på ingredienserna och hur man gör denna delikata paj.

Ingredienser Mängd Tillvägagångssätt
Smördeg 1 förpackning 1. Förbered pajformen och rulla ut smördegen
Riven ost 2 dl 2. Strö över ost i pajformen
Strimlad skinka 150 g 3. Lägg skinkan över osten
Crème fraiche 2 dl 4. Blanda med övriga fyllningsingredienser

Steg-för-steg guide för att göra krämig ost och skinkpaj med crème fraiche

Innan vi börjar, se till att du har alla ingredienser i listan ovan. Nu kör vi, följ dessa enkla steg för att skapa din perfekta krämiga ost och skinkpaj med crème fraiche:

  1. Förvärm ugnen till 200 grader. Ta fram en pajform och rulla ut smördegen så den täcker formen. Se till att kanterna blir jämnt fördelade runt om formen.
  2. Strö ut den rivna osten på botten av degen. Använd gärna en ost som smälter bra, t.ex. västerbottenost eller prästost.
  3. Lägg på den strimlade skinkan över osten. Se till att den är jämnt fördelad.
  4. I en skål, blanda samman crème fraiche, ägg, salt och peppar. Häll sedan detta över osten och skinkan.
  5. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills ytan är gyllene. Låt svalna en aning innan servering. Voilà, nu är din krämig ost och skinkpaj med crème fraiche klar!

Serveringsförslag

Denna krämiga ost och skinkpaj med crème fraiche passar perfekt för både vardags och fest. Servera den tillsammans med en fräsch sallad och varför inte ett gott glas vitt vin eller en kall öl? Bara fantasin sätter gränser för vad du kan kombinera detta recept med. Smaklig måltid!