Lasagne med keso istället för ostsås


Vad är lasagne med keso istället för ostsås?

Lasagne är en klassisk italiensk rätt som består av skikt av pastaplattor, köttfärs och traditionellt en ostsås, såsom bechamelsås. Men visste du att du faktiskt kan göra en ny och spännande variant av lasagne genom att använda keso istället för ostsås? Jodå, lasagne med keso istället för ostsås är en kreativ twist på det traditionella receptet, vilket ger rätten en extra krämig konsistens och en lätt syrlig smak.

Ingrediens Mängd Alternativ
Lasagneplattor 12 st Fullkorn, glutenfri
Keso 500 g Lätt, naturell
Köttfärs 500 g Nötfärs, kalkonfärs
Tomatsås 450 ml Passerade tomater, krossade tomater

Hur gör man lasagne med keso?

Att göra lasagne med keso istället för ostsås är enkelt och kul! Här är en steg-för-steg guide för att göra denna läckra rätt:

  1. Börja med att förvärma ugnen till 200°C. Förbered sedan en ugnsform som är tillräckligt stor för att få plats med lasagneplattorna samt köttfärsen och keso.
  2. Stek köttfärsen i en panna tills den är genomstekt och krydda med salt, peppar och örtkryddor efter smak.
  3. Tillsätt tomatsåsen till köttfärsen och låt puttra på låg värme i några minuter.
  4. Varva nu lasagneplattor, köttfärsblandningen och keso i ugnsformen. Börja med lasagneplattor på botten och avsluta med ett lager keso överst.
  5. Grädda lasagnen i ugnen i ca 25-30 minuter tills den är genomvarm och har fått en gyllenbrun yta.
  6. Låt lasagnen vila några minuter innan du serverar den med en fräsch sallad eller något annat gott tillbehör.

Varför välja lasagne med keso istället för ostsås?

Lasagne med keso istället för ostsås är ett utmärkt alternativ för dig som vill testa något annorlunda och samtidigt minska på mängden fett och kalorier som kan finnas i en traditionell ostsås. Keso ger lasagnen en krämig konsistens och en syrlig smak vilket passar utmärkt ihop med köttfärsen och lasagneplattorna. Så varför inte testa denna spännande variant av lasagne nästa gång du vill imponera på familj och vänner?