Home Blogg Luktar illa i underlivet efter samlag

Luktar illa i underlivet efter samlag

0
Luktar illa i underlivet efter samlag

Orsaker till dålig lukt i underlivet efter samlag

Det är inte ovanligt att märka en obehaglig lukt i underlivet efter samlag. Det kan vara mycket besvärande och du är kanske orolig för vad som kan vara orsaken. Det finns flera anledningar till varför det kan lukta illa i underlivet efter samlag, och här kommer vi att diskutera några av de vanligaste faktorerna.

Orsak Vanliga symptom Åtgärder
Bakteriell vaginos Illaluktande flytningar, klåda Antibiotika, god hygien
Svampinfektion Klåda, tjocka vita flytningar Svampdödande krämer, tabletter
Sexuellt överförbara infektioner Smärta, flytningar, klåda Läkarbesök, antibiotika
Kemiska reaktioner Illaluktande lukt, irritation Undvik irriterande produkter

Bakteriell vaginos

Bakteriell vaginos är en vanlig orsak till dålig lukt i underlivet efter samlag. Det beror på en obalans i bakteriefloran i slidan och kan orsaka illaluktande flytningar, klåda och en fiskliknande lukt. Behandlingen består vanligtvis av antibiotika och god intimhygien.

Svampinfektion

En annan orsak till luktar illa i underlivet efter samlag kan vara en svampinfektion, såsom candida. Symptom inkluderar klåda, irritation och tjocka vita flytningar. För att behandla en svampinfektion kan du använda svampdödande krämer eller tabletter som är tillgängliga på apotek.

Sexuellt överförbara infektioner (STI)

Sexuellt överförbara infektioner, som klamydia och gonorré, kan också orsaka dålig lukt i underlivet efter samlag. Symptom varierar men kan inkludera smärta, flytningar och klåda. Om du misstänker att du har en STI, kontakta en läkare för att få diagnos och behandling.

Kemiska reaktioner

I vissa fall kan en dålig lukt i underlivet efter samlag bero på kemiska reaktioner mellan kroppsvätskor eller intima produkter, som glidmedel, spermiedödande krämer och hygienprodukter. För att undvika detta problem, kan du prova att undvika produkter som irriterar ditt underliv och istället välja mildare, parfymfria alternativ.

  • Bakteriell vaginos: Illaluktande flytningar, klåda, fiskliknande lukt. Antibiotika, god hygien.
  • Svampinfektion: Klåda, irritation, tjocka vita flytningar. Svampdödande krämer, tabletter.
  • STI: Smärta, flytningar, klåda. Läkarbesök, antibiotika.
  • Kemiska reaktioner: Illaluktande lukt, irritation. Undvik irriterande produkter.

Slutsatsen är att dålig lukt i underlivet efter samlag kan bero på olika faktorer, såsom bakteriell vaginos, svampinfektioner, STI, eller kemiska reaktioner. Om du lider av återkommande lukt eller andra symptom, kontakta