Home Blogg Presentera sig själv i ett brev

Presentera sig själv i ett brev

0
Presentera sig själv i ett brev

Att presentera sig själv i ett brev

Är du redo att skriva ett brev där du presenterar dig själv på bästa möjliga sätt? Det kan kännas knepigt ibland, men oroa dig inte, vi ska hjälpa dig med tips och råd som gör det enklare och mer effektivt. Att presentera sig själv i ett brev, eller “presentera sig själv i ett brev” som det heter på svenska, handlar om att visa vem du är och vad du kan erbjuda på ett positivt och intressant sätt.

Tips för att presentera sig själv

  • Var tydlig och konkret
  • Använd en personlig stil
  • Var ärlig och öppen
  • Visa dina styrkor och färdigheter
Steg Aspekter att tänka på Tips
1 Inledning Börja med en intressant och engagerande mening
2 Personlig information Berätta om dig själv och dina erfarenheter
3 Anledning till brevet Förklara varför du skriver och vilket syfte brevet har
4 Avslutning Summera dina tankar och tacka för uppmärksamheten

Ett exempel på hur man presenterar sig själv i ett brev

Hej! Mitt namn är Lisa och jag är en entusiastisk person som brinner för grafisk design. Jag har över 5 års erfarenhet inom området och har tidigare arbetat på en välkänd reklambyrå. Det var där jag lärde mig mycket om att skapa effektiva och slagkraftiga budskap som verkligen fångar mottagarens intresse.

Anledningen till att jag skriver detta brev är att jag nyligen såg er annons där ni söker en grafisk designer för ert team. Jag känner att det här skulle vara en fantastisk möjlighet för mig att använda mina kunskaper och erfarenheter för att hjälpa er att nå nya höjder inom design och marknadsföring.

Jag är självklart intresserad av att höra mer om er verksamhet och hur jag kan bidra till dess framgång. Om ni skulle vilja träffas för en intervju eller utbyta mer information om varandra, är du välkommen att kontakta mig på min e-postadress eller telefonnummer nedan. Tack för att ni tagit er tid att läsa mitt brev och jag ser fram emot att höra från er snart!

Med dessa tips och det ovanstående exemplet borde du nu ha en klarare bild av hur du kan presentera dig själv i ett brev på ett effektivt och engagerande sätt. Lycka till!