Så lyckas du med din länkstrategi


Till att börja, vad exakt är länkar?

En inkommande länk till din webbplats kallas en bakåtlänk. Inom SEO är bakåtlänkar avgörande eftersom de tillåter besökare att återvända till din webbplats via en länk på en annan webbsida. Om du vill få din webbplats uppmärksammad är det första steget att bygga bakåtlänkar till den.

Oroa dig inte, det här inlägget är här för att ge dig en steg-för-steg-metod för att få bakåtlänkar. För att bli en av de mest populära webbplatserna måste du fortsätta läsa och ta till dig så mycket kunskap som möjligt.

Vad är det bästa sättet att skapa länkar till din webbplats?

Många webbansvariga har blivit vana vid att köpa bakåtlänkar. Detta beror på den utbredda uppfattningen att köpta bakåtlänkar avsevärt kan förbättra din webbplatss rankning på sökmotorernas resultatsidor (SERP). Men bara en liten andel av webbansvariga är medvetna om att obetalda länkar är lika värdefulla som köpta länkar i sökmotorers ögon som Google.

Vad är det bästa sättet att skapa länkar till din webbplats?

Webbplatser kommer bara att länka till en webbplats som är pålitlig, värdefull och intressant enligt sökmotorer. Om innehållet på en webbplats håller hög standard är det mer sannolikt att andra webbplatser länkar till det.

Det är därför det är viktigt att följa dessa tips om du har en blogg eller en webbplats för att få fler bakåtlänkar. Webbansvariga bör dock undvika de vanligaste WordPress SEO-misstagen.

Exempelvis är dessa webbplatser värda att länka mot:

opus.se
mykitchenstories.se
fishbase.se
vattenfall.se
netdoktor.se
ilikeradio.se
modette.se
slu.se
hn.se
lund.se
chalmers.se
hermods.se
viktvaktarna.se
bingolotto.se
okq8.se
affarsvarlden.se
sweden.se
dagensps.se
boplats.se
cykelkraft.se
dt.se
vlt.se
nordicwellness.se
fortnox.se
friskissvettis.se
uhr.se
interflora.se
lifebutiken.se
decathlon.se
cafe.se
nordiskagalleriet.se
barometern.se
idrottonline.se
ekuriren.se
familjesidan.se
apoteksgruppen.se
evidensia.se
gds.se
disney.se
vaccindirekt.se
msb.se
thefork.se
hd.se
8sidor.se
studentum.se
na.se
swehockey.se

Vill du få en länk av oss? Hör av dig i formuläret nedanför så kikar vi om din sajt är en kandidat för en gratislänk.

[wpforms id=”396″]

Ta en aktiv roll i bloggdiskussioner

Att göra detta är både en av de enklaste och mest effektiva sakerna du kan göra. Se till att du lämnar kommentarer på andra bloggar. Fokusera på bloggar där du kan posta en kommentar med en länk till din webbplats i din användarprofil eller i själva kommentaren.

Se dock till att dina kommentarer har betydelse och är naturliga. För att få bakåtlänkar måste du se till att dina kommentarer är relevanta för det aktuella ämnet.

Gå med i forum

Att lämna en kommentar på en blogg är ganska likt att delta i ett forum. Du bör koncentrera dina ansträngningar på forum som är relevanta för din blogg eller webbplats. Det är ditt val om du vill delta i redan existerande diskussioner i forum som är relevanta för dina intressen. Forum är användbara eftersom de låter dig inkludera din webbadress i din profil, signatur eller till och med i själva anmärkningen.

Delta på webbplatser

Längtar du efter mer långsiktiga kontakter? Webbansvariga behöver inte leta längre. artikelkataloger är en stor källa till långsiktiga bakåtlänkar.

Skicka ditt innehåll till de bästa artikelkatalogerna genom att söka efter dem. Sikta på högst två bakåtlänkar per artikel. Dessa delar måste vara original, relevanta och inte bara reklam.

Öka antalet personer som delar ditt innehåll

Om ditt innehåll lätt delas av andra internetanvändare kommer det att bli viralt. Som ett resultat, inkludera så många delningsknappar som möjligt i dina inlägg. Be dina läsare att lämna en kommentar eller dela innehållet i slutet av varje stycke som en trevlig påminnelse.

Så länge din information är värdefull och fascinerande kan du vara säker på att sex av tio läsare kommer att dela den.