Home Blogg Så lyckas du på arbetsintervjun

Så lyckas du på arbetsintervjun

0
Så lyckas du på arbetsintervjun

För många är en arbetsintervju det mest nerviga momentet i vardagen. Kanske är intervjun för jobbet som du drömt om länge och verkligen vill ha, eller så kliver du in till intervjun med vetskapen att detta jobb kan ge dig de ekonomiska förutsättningarna som behövs.

Oavsett anledning vill vi alla lyckas och göra bra ifrån oss på en arbetsintervju. När vi är nervösa och stressade har vi tendenser att göra misstag som vi annars inte gjort och för att undvika dessa misstag vill vi ge lite tips som du kan ha nytta av.

Läs på om företaget

Precis som att en rekare som ska lägga ett esport bet behöver läsa på om matchens lag behöver du som ska på en arbetsintervju också se till att vara påläst om företaget. Läs dels på om vilka företaget är men också vad de står för. Ju mer koll du har på företaget desto mer påläst kommer du att framstå vilket ger signaler till arbetsgivaren att du verkligen är intresserad av jobbet och har lagt ner tid för att lära dig faktan om företaget.

Läs på om din roll

Det är inte bara företaget du ska ha koll på. Du bör också ha relativt bra koll på vilka arbetsuppgifter som förväntas av dig. Förbered olika argument om varför du kan hantera dessa arbetsuppgifter på ett bra sätt. Ditt jobb är att övertyga intervjuaren om varför de ska anställa dig. Om du därför har starka argument på hur du tänkt hantera dina arbetsuppgifter kommer du mycket väl kunna få ett övertag gentemot andra sökande.

Bjud på ett leende

Dina argument för hur du ska hantera jobbet är givetvis viktiga men intervjuaren går också på personlig kontakt. Ska du bli en del av en arbetsplats gäller det att utstråla positiv energi då detta också kan ge dig ett övertag. Få saker ger samma glädjespridning som ett leende. Precis som rekaren kan läsa på om lol betting för att ha ökad chans att lyckas med sitt bet kommer du att ha en fördel redan innan intervjun börjar om du utstrålar glädje och självförtroende. Och även om du är nervös inombords är det alltid enkelt att ta fram ett leende. Se till att borsta tänderna ordentligt innan bara så du inte har matrester som visas när du ler.

Kom i tid

Att vara sen på en arbetsintervju är inget gott tecken. Det visar att du har svårt att planera din tid vilket inte är ett gott tecken för en arbetsgivare. Genom att istället komma i god tid visar du att du är intresserad. Framförallt bidrar detta också med att komma avslappnad jämfört med om du behöver stressa till intervjun. Att komma svettig och försenad ger ingen bra start på din intervju.

Var ödmjuk men självsäker

Att utstråla självförtroende är bra men i lilla landet lagom är det inte uppskattat att vara för självsäker. Då kan du uppfattas som en person som skryter vilket inte är till din fördel på de flesta arbetsintervjuer. Istället ska du vara ödmjuk och visa att du hoppas kunna lära dig mycket med det nya jobbet samtidigt som du också är redo att visa vad du går för. Se därför till att vara lagom självsäker och lagom ödmjuk.

Ha några positiva och negativa egenskaper redo

Det är inte ovanligt att arbetsgivaren ber dig om att berätta om några positiva och negativa egenskaper. Givetvis ska du inte nämna negativa egenskaper som gör att du inte får jobbet. Men det gäller också att vara någorlunda ärlig. Om du exempelvis säger att en negativ egenskap är att du ibland “jobbar för hårt” framstår du inte som trovärdig. Men det är bra att vara förberedd på dessa frågor och ha någon negativ egenskap redo.

Till sist vill vi också poängtera vikten att inte ta intervjun på liv och död och verka allt för desperat. Det är viktigare att våga lyckas än att vara rädd för att misslyckas.