Saknad aldrig glömd – en saknad serie


Saknad aldrig glömd - en saknad serie

Saknad, aldrig glömd är en kriminaldramaserie som på engelska heter Unforgotten. Två kriminalpoliser i London försöker tillsammans lösa kalla fall. Alltså historiska mord där undersökningen har lagts ner. Väldigt spännande men också gripande. Man får, förutom mordutredningarna, följa poliserna privat i deras ibland trassliga familjesituationer.

Korta fakta om serien

Började sändas2015 på ITV
Skapad avChris Lang
HuvudkaraktärerDCI Cassie Stuart (Nikola Walker), DI Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar)
Antal säsonger5

Handling

Denna brittiska kriminalserie följer de två kriminalarna DCI Cassie Stuart och DI Sunil “Sunny” Khan. De arbetar med att lösa olösta, till synes omöjliga, kalla fall. Mord som skett många år tidigare. Man får följa med i det långsamma polisarbete som den intelligenta Cassie gör så bra. Det är en actionfylld men ändå väldigt spännande serie. Man får också följa de båda poliserna privat. Cassie som bor med sin far som börjar bli dement, Sunny som är frånskild och bor med två tonårsdöttrar.

Saknad aldrig glömd säsong 1

I den första säsongen kallas Cassie och Sunny in när kvarlevor hittas under rivningen av ett hus. Kroppen tillhör Jimmy Sullivan, en hemlös som försvann 1976. De hittar hans kalender och utifrån den några misstänkta; en rådgivare till regeringen, en präst, en hemmafru och en revisor.

Säsongen nominerades till en BAFTA för bästa dramaserie 2016.

Saknad aldrig glömd säsong 2

Efter framgången med den första säsongen beställde ITV en andra säsong. Den handlar om mordet på David Walker, en representant för det konservativa partiet, som försvann 1990. Hans kvarlevor, som är perfekt bevarade, hittas i en resväska som sänkts i en flod i London.


Saknad aldrig glömd säsong 3

I tredje säsongen utreds mordet på skolflickan Hayley Reid som försvann på nyårsafton 1999. Hon försvann i en badort men hennes skelett hittas i London. Det grävs fram av arbetare som håller på att renovera mittremsan på en motorväg där. Cassie och Sunnys arbete sätter relationerna i en sammansvetsad grupp av gamla skolkamrater på prov.

Saknad aldrig glömd säsong 4

Den fjärde säsongen hade premiär i februari 2021. Cassie Stuart har tänkt gå i pension men hon kommer inte få ut full pension om hon inte först hjälper till att lösa ännu ett tungt fall. En kropp utan huvud hittas. Kriminalpoliserna intervjuar fyra misstänkta, alla förnekar att de kände offret. Poliserna upptäcker dock att offret jagades av alla fyra misstänkta under kvällen då han dog.

Saknad aldrig glömd säsong 5

Serien är väldigt omtyckt med ett betyg på 8,3/10 på IMDb. En femte säsong ska vara planerad att ha premiär 2022 men ännu har den inte kommit. Så kanske förblir serien, om man får vitsa till det lite, saknad men aldrig glömd. Eller så kan man ju alltid se om den när det har gått en tid och man kanske glömt vem mördaren var.

Saknad aldrig glömd SVT play

Serien gick tidigare att se på SVT play, nu finns dock inga avsnitt tillgängliga där. Inte heller på Netflix kan man se Saknad aldrig glömd. Alla de fyra första säsongerna ska dock finnas på C more.

Skådespelare i Saknad aldrig glömd

DCI Cassie Stuart spelas av Nikola Walker. Hon är född 1970 i London. Hon är gift med skådespelaren Barnaby Kay och har tidigare medverkat i bland annat:

  • Filmen Fyra bröllop och en begravning 1994
  • Filmen Shooting Dogs 2005
  • TV-serien I ondskans närhet 1997-1999
  • TV-serien Spooks 2003-2011

DI Sunny Khan spelas av Sanjeev Bhaskar. Han är född 1963 i London. Han är, förutom skådespelare, komiker. Han har tidigare medverkat i bland annat:

  • Tv-serien Curry nam-nam 1998
  • Filmen Notting Hill 1999
  • The Guru 2002
  • Hallå Mumbai 2007-2008
  • Morden i Midsomer 2014