Simon Sköld på mångas läppar


De senaste åren har Simon Sköld blivit ett namn på mångas läppar. Till en början var Simon Sköld kanske främst känd som Camilla Läckbergs kärleksintresse. Deras kärlekssaga startade år 2014, och ganska omgående berättade Läckberg om sin nya kille i sina sociala kanaler. Men hur träffade Simon Sköld Camilla Läckberg från början? 

Simon Skölds storslagna bröllop med Camilla Läckberg

Jo, det var genom ett reklamsamarbete med biltillverkaren Mini som Skölds och Läckbergs vägar korsades. År 2017 gifte sig paret storslaget med ett bröllop i Sverige och ett i New York. Året innan hade de blivit föräldrar till lilla efterlängtade Polly, idag sex år gammal. Polly är parets, och Simons, enda barn. Camilla Läckberg har sedan tidigare barnen Wille, Meja och Charlie. Pappa till Charlie är Robinsonvinnaren och polisen Martin Melin som Camilla skildes från några år innan hon träffade Simon. 

Simon Sköld: anakondan som blev en träningsprofil 

Innan Simon Sköld träffade Camilla Läckberg var han främst känd som MMA-fighter. I MMA-kretsar var han ”Anakondan” Simon Sköld, en skicklig fighter som gick stora matcher och rönte framgångar. I takt med sitt växande varumärke har Simon Sköld utarbetat flera koncept. 

År 2016 utgavs Simon Skölds ”Träning för latmaskar”. Denna bok var tänkt som en träningsbok som passar även för den som inte uppskattar att röra på sig. På bokens framsida syns Camilla Läckberg tillsammans med sin vältränade make. Boken blev populär och ledde till flera träningsprogram i Skölds regi. 

Simon Sköld tränar kända och okända

Många såväl kända som okända personer har använt sig av Simon Sköld för att bättra på sin fysik. I sin roll som personlig tränare har Simon Sköld även dykt upp i tv-rutan. Han är en återkommande inspiratör i TV4:s morgonsoffa, där han tipsar om olika typer av rörelser som kan hjälpa människor att skaffa sig en smidigare och mer vältränad kropp. Även på Instagram passar Sköld på att ge råd om träning och hälsa. Ofta lägger han upp klipp där han instruerar sina följare i olika träningsformer. 

Inom MMA figurerar Simon Sköld fortfarande. Numera går han under smeknamnet ”The Gentleman”. Antalet matcher som Sköld deltar i har minskat en del med åren, men han brinner fortfarande för sporten och tar sina fighter på största allvar. 

Simon Sköld har familjen på nära håll 

Någon annan som gjort sig ett namn är pappan till Simon Sköld – Christer Sköld. I sin roll som pappa till Simon och farfar till Polly har Christer Sköld kommit att figurera flitigt både i sin sons, och svärdotters, instagramflöden. Christer Sköld lever sedan många år tillsammans med Simons mamma, Anette Sköld. För några år sedan packade makarna ihop hemmet i Hultsfred för att flytta till Stockholm. Detta för att bo närmre sitt enda barn, Simon, och sitt enda barnbarn, Polly. 

Simon Skölds stjärnfamilj med nytt hus och egen logotyp 

Tillsammans har Camilla Läckberg, Simon Sköld, Camillas barn från tidigare äktenskap och lilla Polly byggt upp en riktig stjärnfamilj. När Camilla och Simon först träffades bosatte sig paret i Camillas hus i Enskede. Utöver sitt permanenta boende hade paret även ett stort sommarhus. 

Med tiden blåste förändringens vind och paret sålde villan och flyttade till en stor våning inne i centrala Stockholm. Våningen renoverades, helt efter Läckbergs och Skölds önskemål och rymde alla fyra barnen. Även sommarstället såldes och uppgraderades till ett större – Villa Lumos. Precis som i lägenheten valde Camilla Läckberg och Simon Sköld att anlita en inredningsfirma som skapade ett drömhem för familjen. Villa Lumos fick till och med en egen, framtaget av ingen mindre än Prins Carl Philips parhäst Oscar Kylberg.

Simon Sköld och Camilla Läckberg flyttar till Enskede

Med tiden visade det sig att det inte var färdigflyttat för paret Sköld/Läckberg. I januari 2022 berättade makarna att de återvänder till Enskede där de köpt en villa. Lägenheten i stan såldes i samma veva. När lägenheten lades ut till försäljning florerade rykten om att Camilla Läckberg och Simon Sköld separerat. Dessa rykten dementerades dock snabbt av paret som samtidigt förklarade att de skulle återvända till Enskede. 

Simon Sköld har siktet inställt på Serbien 

Simon Sköld har på senare år gett sig in i fintech-branschen och på så vis ytterligare breddat sitt entreprenörskap. Med sitt bolag Powrs arbetar han just nu med att hjälpa till att upprätta digitala betalningsmöjligheter i Serbien. Just Serbien är dock bara en första anhalt för Powrs som satsar på att bli ledande inom så kallat escrowing på sikt. Simon Sköld är idag VD för Powrs.