Skriva ut från iphone utan airprint


Skriva ut från iPhone utan AirPrint

Visste du att det är möjligt att skriva ut från din iPhone även om du inte har en AirPrint-kompatibel skrivare? Ja, det är sant! Låt oss dyka in i några av de bästa metoderna för att skriva ut från din iPhone utan att använda AirPrint.

Metod Fördelar Nackdelar
Email Enkelt och snabbt Begränsat till dokument
Appar tredje part Stort apputbud Kan kräva extra installation
Google Cloud Print Kompatibelt med alla skrivare Kräver Google-konto och internet
USB-anslutning Direktkoppling till skrivare Kan kräva adaptrar och kablar

Metod 1: Email

En enkel lösning för att skriva ut från din iPhone är att skicka dokumentet som en e-postbilaga till en dator som är ansluten till en skrivare. Öppna e-posten på datorn, ladda ner bilagan och skriv ut dokumentet. Men kom ihåg att den här metoden bara fungerar för dokument och inte för alla typer av filer.

Metod 2: Appar från tredje part

Det finns flera appar du kan ladda ner från App Store för att skriva ut direkt från din iPhone. Dessa appar används för att ansluta din iPhone till skrivaren över Wi-Fi eller Bluetooth. Några populära appar är Printer Pro, PrintCentral och Print n Share. Kontrollera bara att din skrivare är kompatibel med appen innan du laddar ner den.

Metod 3: Google Cloud Print

Google Cloud Print är en tjänst som låter dig skriva ut från din iPhone till nästan alla typer av skrivare. Du behöver bara ett Google-konto och en dator ansluten till en skrivare. Installera Google Chrome på datorn, logga in på ditt Google-konto, koppla skrivaren och använd din iPhone för att skicka utskriftsuppgifterna över internet.

Metod 4: USB-anslutning

Om du har en skrivare som stöder USB-anslutning kan du använda en USB-adapter och ansluta din iPhone direkt till skrivaren. Det här kan vara lite krångligare eftersom du kanske behöver en Lightning-till-USB-adapter och kanske även en USB-kabel, men det erbjuder en direktanslutning till skrivaren utan att behöva använda Wi-Fi eller Bluetooth.

Nu vet du hur du kan skriva ut från din iPhone utan AirPrint! Vilken metod du väljer beror på dina specifika behov och vilken utrustning du har tillgänglig. Lycka till med utskriften!