Home Blogg Torsk i ugn crème fraiche senap

Torsk i ugn crème fraiche senap

0
Torsk i ugn crème fraiche senap

Torsk i ugn med crème fraiche och senap – En härlig middagsrätt

Föreställ dig en läcker torskrygg som gräddas i ugnen tillsammans med en krämig sås av crème fraiche och senap. Mums! Torsk i ugn med crème fraiche och senap är en riktigt enkel och smakrik middag som passar både vardag och helg. Så varför inte prova på detta recept nästa gång du vill ha något nytt till middagsbordet? Låt oss se hur du går tillväga för att skapa denna underbara rätt.

Ingredienser

För att komma igång med vår torsk i ugn med crème fraiche och senap behöver vi följande ingredienser:

  • 600 g torskrygg
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk grov senap
  • 0,5 dl finhackad dill
  • Salt och peppar
  • Smör till stekning

Tillagning

När du har samlat alla ingredienser är det dags att sätta igång med tillagningen. Följ dessa enkla steg för att lyckas med din torsk i ugn med crème fraiche och senap:

  1. Värm ugnen till 200°C och smörj en ugnsform med smör.
  2. Salta och peppra torsken och placera den i ugnsformen.
  3. Blanda crème fraiche, senap och dill i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred såsblandningen över torsken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills fisken är genomstekt.
  5. Servera med kokt potatis, grönsaker och kanske en klick extra senap för den som önskar.

Näringsvärden och tips

Näringsämne Mängd per portion Dagsbehov
Protein 29 g 50-175 g
Fett 18 g 25-95 g
Kolhydrater 3 g 225-325 g
Kalorier 280 kcal 1500-2500 kcal

Om du vill göra din torsk i ugn med crème fraiche och senap ännu mer spännande kan du byta ut dillen mot andra örter, som persilja eller basilika. Du kan också tillsätta lite vitlök eller citronsaft för att få en extra smakdimension!

Det var allt du behövde för att skapa en läcker torsk i ugn med crème fraiche och senap. Lycka till!