Home Blogg Vad är Peter Stormare känd för?

Vad är Peter Stormare känd för?

0
Vad är Peter Stormare känd för?

Rolf Peter Ingvar Storm, professionellt känd under sitt källa namn Peter Stormare, är en svensk skådespelare.

Han är bosatt i Los Angeles, Kalifornien, USA, tillsammans med sin fru. Stormare fick sin första ordinarie roll i serien Watching Ellie (NBC, 2002-200 , den olycksdrabbade Seinfeld (NBC, 1989-199 uppföljning av Julia Louis-Drefuss.

Vad är Peter Stormare känd för?

Även om jag knappt har skrapat på ytan av hans produktiva karriär, talar dessa pelare i Stormares framgång vitt och brett om hans förmåga och flexibilitet som artist. Stormare är mer än bara en karaktärsskådespelare som stjäl showen under sina korta framträdanden på skärmen. Liksom storm (som har samma betydelse på svenska och engelska) är stormare ett svenskt ord som betyder stormare. Till och med med motion capture kan Stormare skildra den makt som denna psykiater har över dig och den rädsla han inger när han upprepade gånger ställer frågor.

Är Peter Stormare ryss?

Peter Stormares mamma Gunhild är dotter till en siare som fungerade som medium mellan Gud och människor och Peter påstod sig ha haft kontakt med Gud. Peter Stormare upptäcktes först av Ingmar Bergman, den berömda svenska regissören, författaren och producenten. Peter Stormare är mest känd för att ha spelat rollen som den ryske kosmonauten Lev Andropov i storfilmen Armageddon. Trots att han porträtterar Andropov på det mest stereotypa sättet (han är alltid full och reparerar rymdstationen genom att slå på den med en stålpinne) är han till slut ansvarig för att rädda besättningsmedlemmarna.

Vem spelar den ryske kosmonauten i Armageddon?

Den ryske kosmonauten Andrei Blok porträtteras av den svenske skådespelaren Michael Nyqvist och kosmonauten Katya Petrovna spelas av den polsk-amerikanska skådespelerskan Karolina Wydra. Stormare medverkade också i den kortlivade amerikanska sitcom-serien LA To Vegas (Fox 201) som en ryskt ryskt spelande man. Mannen bakom Rockhound, en geolog i Stampers team ombord på skeppet Freedom, har gjort en karriär genom att spela komiska, ojämna och oväntade karaktärer (se Reservoir Dogs, The Wedding Singer och Con Air). Nyligen fick skådespelaren en Golden Globe för sin roll i den första säsongen av Fargo och spelar huvudrollen i Amazons serie Goliath.

Var växte Peter Stormare upp?

År 1990 accepterade Stormare ett erbjudande om att bli konstnärlig ledare för Tokyo Globe Theatre, där han satte upp Hamlet, En midsommarnattsdröm och Miss Julie. Stormare har spelat ett brett spektrum av roller, även om han i Hollywood har erbjudits att spela främst negativa hjältar, och ibland även övergivna skurkar. Stormare var ursprungligen castad för rollen som Fido , men när han fick rollen i Prison Break valde han bort filmen. Skådespeleriet i bröderna Coens Fargo 1996, återigen tillsammans med Frances McDormand, innebar Stormares internationella skådespelardebut.

References: