Home Blogg Vad vill Greta Thunberg?

Vad vill Greta Thunberg?

0
Vad vill Greta Thunberg?

Thunberg hade tänkt stanna kvar i Nord- och Sydamerika för att resa över land för att delta i FN:s klimatkonferens (COP2) som ursprungligen planerades i Santiago, Chile, i december. På en fråga om den allmänt respekterade nyzeeländska premiärministern Jacinda Ardern, som beskrev klimatkrisen som en fråga om liv eller död, kommenterade Thunberg Det är lustigt att folk tror att Jacinda Ardern och liknande personer är klimatledare. Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg är en svensk miljöaktivist som är känd för att ha utmanat världens ledare att vidta omedelbara åtgärder för att begränsa klimatförändringarna. Thunberg är nu 18 år gammal och kampanjar lika våldsamt som alltid, samtidigt som hon bor i sin egen lägenhet (där hon talar från), umgås med vänner och har roligt.

Har Greta Thunberg gjort något?

Hon har inspirerat miljontals människor att vidta åtgärder mot klimatförändringarna och fått världsledare att lyssna på vad hon har att säga. Thunberg reagerade på detta genom att twittra: “Att bli fettskadad av kinesisk statsägd media är en ganska konstig upplevelse, till och med enligt mina mått mätt. Greta Thunberg, i sin helhet Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg, (född 3 januari 2003 i Stockholm, Sverige), svensk miljöaktivist som arbetat för att ta itu med problemet med klimatförändringarna och som grundade (201 en rörelse känd som Fridays for Future (även kallad School Strike for Climate). Men vad händer om greta thunberg-effekten faktiskt fungerar åt andra hållet? Har vi i stället funnit att människor som redan är mer benägna att agera mot klimatförändringarna bara är mer bekanta med Greta Thunberg? Vi kan inte vara säkra eftersom den här typen av studier inte kan bevisa orsak och verkan, utan bara visa på associationer.

Thunberg har sagt att klimatförändringarna kommer att ha en oproportionerligt stor effekt på unga människor vars framtid kommer att påverkas i grunden.

Vad vill Greta Thunberg?

Efter att demonstranterna marscherat runt Vita huset till den nedre delen av Ellipsen höll Thunberg ett kort tal och talade genom en megafon för att berätta för publiken att hon är tacksam för deras stöd och stolt över att de kom till marschen. Hennes lilla kampanj fick en global effekt och inspirerade tusentals ungdomar över hela världen att organisera sina egna strejker. När Thunberg nu vänder sig till landets ledare är det viktigt att komma ihåg vem som gav dem ansvaret från början. I en video som publicerades på Twitter i lördags sade Thunberg att jordbrukets miljöpåverkan samt sjukdomsutbrott som COVID-19, som tros ha sitt ursprung från djur, skulle kunna minskas genom att ändra hur maten produceras.

References: