HomeBloggVar är Mats Sundin nu?

Var är Mats Sundin nu?

Mats Sundin var inte precis en välbevarad hemlighet inför NHL-uttagningen 1989 i Bloomington, Minnesota. mats sundin var inte precis en välbevarad hemlighet inför NHL-uttagningen 1989 i Bloomington, Minnesota. Den generöst skicklige infödde från Bromma, Sverige, hade varit på Quebec Nordiques radar under en tid och han var deras främsta måltavla under de två månaderna före draften i Met Center. Mats Sundin var inte precis en välbevarad hemlighet inför NHL-draften 1989 i Bloomington, Minnesota.

Den hållbara Sundin är en tyst ledare och anses vara en av de bästa svenskarna som spelat i National Hockey League och en av de bästa Toronto Maple Leafs genom tiderna. Sundin blev ursprungligen först ut i draften 1989 och spelade sina fyra första säsonger i NHL.

Varför lämnade Mats Sundin Toronto?

När pucken släpps i början av oktober och Mats Sundin inte tar sin vanliga plats på mittlinjen för det första skottet, kommer detta Leafs-fan att heja på honom, oavsett var han är eller vad han gör. Efter åtta år i rad som Maple Leafs bästa målskytt under ordinarie säsong efterträddes Sundin 2002-03 av Alexander Mogilny, som överträffade Sundins 72 poäng med 79. När pucken släpps i början av oktober och Mats inte intar sin vanliga plats på mittfältet för den inledande tekningen, kommer detta Leafs-fan att heja på honom, oavsett var han befinner sig, eller vad han gör. Efter åtta år i rad som Maple Leafs främste målskytt under ordinarie säsong efterträddes Sundin 2002-03 av Alexander Mogilny, som överträffade Sundins 72 poäng med 79. Under sin tredje säsong i Maple Leafs gjorde Sundin 41 mål och 94 poäng, vilket var den näst högsta siffran i hans karriär och den mest produktiva under hans tid i Toronto.

Hur mycket är ett rookiekort från Mats Sundin värt?

Sundins kort släpptes på 1990-talets höjdpunkt av samlingsgaloppen och är därför inte värda särskilt mycket i det stora hela. Sundins Upper Deck RC-kort släpptes i deras första hockeyset någonsin och har en poserad bild på spelaren med armarna i kors. Det är utan tvekan det snyggaste rookie-kortet från hans samling och du hittar massor av information om spelaren på baksidan. Den 1 juli, den första dagen av den fria agenturen, erbjöd Canucks Sundin ett tvåårskontrakt på flera miljoner dollar som skulle ha gjort honom till den bäst betalda spelaren i ligan.

Hur bra var Mats Sundin?

Mats skulle fortsätta att leda laget i poäng i nio av de följande tio säsongerna med knappt någon offensiv hjälp förutom Steve Thomas tidigt och den ofta skadade Alexander Mogilny i tre år (2001-200). Mats Sundin föddes den 13 februari 1969 i Bromma, Sverige, och blev 1989 uttagen som den första europeiskt födda spelaren att bli uttagen som första spelare. Mats var ödmjuk, graciös och gjorde alltid allt för att uttrycka hur mycket det betydde för honom att vara en Toronto Maple Leaf. Han är den enda svensken som gjort 500 mål och har flest poäng (1, 34 och mål (56) av en svensk spelare.

References:

Relaterade artiklar