Home Blogg Varför är abba så populär?

Varför är abba så populär?

0

ABBA:s manager Stig Anderson insåg potentialen i att visa ett enkelt videoklipp på tv för att marknadsföra en singel eller ett album, vilket gjorde det enklare och snabbare än en konsertturné. I Storbritannien beslutade ABBA:s brittiska skivbolag Epic att återutge en remixad version av Ring Ring i stället för Honey, Honey , och en coverversion av den sistnämnda av Sweet Dreams nådde toppnoteringen 10. ABBA:s manager Stig Anderson insåg potentialen i att visa ett enkelt videoklipp på TV för att marknadsföra en singel eller ett album, vilket gör det lättare och snabbare än en konsertturné. I Storbritannien beslutade ABBA:s brittiska skivbolag Epic att återutge en remixad version av Ring Ring i stället för Honey, Honey , och en coverversion av den senare av Sweet Dreams nådde toppnoteringen 10. abba är en svensk popgrupp som bildades i Stockholm 1972 av Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad. I Storbritannien beslutade ABBA:s brittiska skivbolag Epic att återutge en remixad version av Ring Ring istället för Honey, Honey , och en coverversion av den senare av Sweet Dreams nådde toppnoteringen 10. ABBA är en svensk popgrupp som bildades i Stockholm 1972 av Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad.

Gruppens namn är en akronym av de första bokstäverna i deras förnamn ordnade som en palindrom.

Vem dog från ABBA?

MADRID, Spanien (CNN) — En trummis i den svenska popgruppen ABBA har dött efter en uppenbar olycka i sitt hem i Spanien, sade en taleskvinna för civilgardet på måndagen. Den före detta abba-trummisen ola brunkert hittades död med skärsår på halsen i trädgården till sitt hus på den spanska ön Mallorca. Den 80-årige man som kraschade in i lobbyn på Uppsala Konsert och Kongress lokal tisdag kväll avled på platsen norr om Stockholm, och den 60-årige man som han körde på avled senare, enligt polisen. En trummis i den svenska popgruppen abba har avlidit efter en uppenbar olycka i sitt hem i Spanien, sade en talesperson för civilgardet på måndagen.

Var ABBA gifta med varandra?

Kvinnorna i ABBA skrev tyvärr inte lika mycket som de två pojkarna, men det fanns en tredje författare som bidrog till låtarna. I takt med att deras popularitet ökade blev deras privatliv lidande, vilket så småningom resulterade i att båda äktenskapen kollapsade. Som grupp har ABBA sålt miljontals skivor och har också tagits in i Rock and Roll Hall of Fame för sitt otroliga arbete i musikbranschen. ABBA:s Agnetha och Frida sjunger om misslyckade äktenskap och antyder att de fortfarande är förälskade i sina bandkamrater och före detta makar Benny och Björn på nya albumet Voyage.

Medan varje medlem fokuserade på annat arbete, som solokarriärer och låtskrivande, tros deras äktenskap vara anledningen till att bandet inte kunde fortsätta tillsammans, även om både Björn och Agnetha offentligt höll med om att deras separation var ganska “vänskaplig”.

References: