Home Blogg Vem är den enda kvinnliga golfaren som klarat sig i pga-tävlingen?

Vem är den enda kvinnliga golfaren som klarat sig i pga-tävlingen?

0
Vem är den enda kvinnliga golfaren som klarat sig i pga-tävlingen?

Hennes ögonlock fladdrade när hon talade, hennes pipiga röst var fylld av osäkerhet, och när Annika Sorenstam erkände att hon avsiktligt hade förlorat turneringar som junior för att undvika troféceremonin – att tala till en stor publik är mycket svårare än att kontrollera en golfboll – kunde man ha anat att den unga damen inte var förberedd för de hårda krav som det innebär att tävla på en offentlig scen. Hennes ögonlock fladdrade när hon talade, hennes pipiga röst var fylld av osäkerhet, och när Annika Sorenstam erkände att hon avsiktligt hade förlorat turneringar som junior för att undvika troféceremonin – det var mycket svårare att tala till en publik av vilken storlek som helst än att kontrollera en golfboll – kunde man ha anat att den unga damen inte var förberedd för de hårda krav som det innebär att tävla på en offentlig scen. Direkt tillgång till de senaste nyheterna, videor och foton från hela golfvärlden. Women’s Open, men hon planerar inte heller in det.

Annika Sorenstam lyckades inte vinna kändisdelen av TOC-tävlingen, men hon hoppas att hon inspirerade sina barn.

Hur långt slår Annika Sorenstam sin driver?

På de greener som hon missade återhämtade hon sig med några chipslag som fick hennes spelpartners att vilja ha lektioner. Detta placerar henne i topp 20-kategorin för kvinnliga golfspelare i världen när det gäller drivelängder på LPGA-touren. Som jämförelse kommer han med sin driver att slå ett genomsnittligt avstånd på 300 meter, alla siffror som är avstånd på professionell nivå. Mer än 12 år efter sin sista officiella tourstart slog annika sorenstam av igen i en LPGA-tävling på torsdagen, då hon sköt en 75 över tre i öppningsrundan av Gainbridge LPGA.

Om hon inte hade låtit sin ständigt närvarande nervositet påverka hennes puttning kunde Sorenstam mycket väl ha legat mycket längre upp på ledartavlan.

Hur mycket tjänar Anika Sorenstam?

När hon nyligen satt ner med oss på Annika Academy diskuterade Sorenstam livet utanför LPGA-touren, behovet av mentorskap för nästa generation, de oväntade utmaningarna i affärslivet och hur golfens popularitet kan fortsätta att öka. ANNIKA Academy är den boutique golfakademi som Annika Sorenstam grundade och som erbjuder online- eller individuell träning. Sorenstam fångade världens uppmärksamhet med ett rekord på 89 turneringsvinster, inklusive 72 LPGA-segrar, samt ett rekord på åtta Rolex Player of the Year Awards. Efter att Sorenstam tävlade i en PGA-tävling såg LPGA-turneringarna en 44-procentig ökning av tv-tittare och en 14-procentig ökning av antalet besökare.

References: