Vem kan segla förutan vind chords


Vad är “vem kan segla förutan vind”?

“Vem kan segla förutan vind?” är en populär folkvisa från Sverige. Sången handlar om livets utmaningar och att ta sig fram på egen hand, även när situationen verkar motsträvig. För den som spelar gitarr eller annat instrument är det relevant att lära sig ackorden till sången – och du har kommit till rätt ställe, för här kommer vi förklara “vem kan segla förutan vind chords”.

Ackorden till “vem kan segla förutan vind”

För att spela “vem kan segla förutan vind” på gitarr behöver du känna till ackorden. Här är de fyra huvudsakliga ackorden som används i sången:

  • Am
  • Dm
  • E
  • A

Spela dessa ackord i följd och du kommer att få melodin och harmonierna i sången. Självklart kan det bli lite förvirrande första gången, men med lite övning kommer det snart att kännas naturligt och du kommer att kunna framföra sången utan problem.

Ackord Noter Fingersättning
Am A-C-E 2-1-3
Dm D-F-A 1-3-5
E E-G#-B 1-2-4
A A-C#-E 1-2-4

Några tips för att spela “vem kan segla förutan vind” på gitarr

Nu när du känner till ackorden, har du lagt märke till att vissa ackord är mer komplicerade än andra? Oroa dig inte! Här är några tips som kan hjälpa dig på vägen:

  1. Öva på att byta ackord smidigt och snabbt mellan de olika ackorden.
  2. Lyssna på inspelningar av sången för att höra hur ackorden spelas och vilket tempo du ska sikta på.
  3. Sjung med tecknet om möjligt för att develop a feel för sången och för att träna dig in själva prestationen.

Övning ger färdighet, så med lite tålamod och engagemang kommer du snart att kunna spela “vem kan segla förutan vind” ackorden utan några problem. Lycka till!